TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiBirçok kişi için gün, taze demlenmiş bir fincan kahve olmadan başlayamaz. İltihap giderici ve bağışıklık destekleyici biyoaktif bitki bileşenleriyle dolu olan kahve, tadını iyileştirmek için içine ekleyeceğiniz birkaç malzeme ile bambaşka bir hal alabilir!
Sabahları ya da gün ortasında içeceğiniz bir kupa kahvenin sizin için çok daha iyi hale gelmesi için birkaç püf noktaya ihtiyacınız olabilir. Kahvenizin içine ekleyeceğiniz birkaç ürünle kahvenin aroması da faydası da başka olacak.
Sabah kahvenizde biraz tatlılık olmadan yapamıyorsanız, bal lezzetli ve daha sağlıklı bir seçenektir. Bal hem antioksidan hem de antimikrobiyal faydalar sunan doğal bir tatlandırıcıdır. Çok sık olmamakla birlikte kahvenize bal ekleyebilirsiniz.
Kakao, iltihabı hedef alan polifenoller gibi antioksidanlar açısından zengindir ve hatta ağrı semptomlarını azaltabilir. Kahvenize hoş bir tat katmak isterseniz kakao ekleyebilirsiniz.
Bitki bazlı sütlerin genellikle doymuş yağ oranı düşüktür ve önemli miktarda lif ve mikro besin içerirler. Yulaf, badem, soya, kaju veya başka bir tür olsun, ilave şeker veya aşırı miktarda koruyucu içermeyen düşük içerikli bir süt seçtiğinizden emin olun.
Kahvenize biraz vanilya özü ekleyerek daha sağlıklı bir tat elde edebilirsiniz. Ancak vanilya özütü kullanırken çok dikkatli olmalısınız fazlası kahvenizin tadını bozabilir.
Nane aromalı bir kahve oldukça lezzetlidir. Kahvenize biraz nane özü eklemek hoş bir aroma katabilir. Ancak tıpkı vanilya özütünde olduğu gibi nane özütü kullanırken de miktar konusunda çok dikkatli olmalısınız.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
14 Mayıs 2025SPOR
14 Mayıs 2025GÜNDEM
14 Mayıs 2025SPOR
14 Mayıs 2025SPOR
14 Mayıs 2025GÜNDEM
14 Mayıs 2025GÜNDEM
14 Mayıs 2025